ThreeCornerLake Meet 2013.

69De tre pristagarna i årets träff!
Till höger ser vi en röd 32-Ford Coupe som segrare! Ägare Kenneth Schauman.
På vänstra flanken har Tomas Hörnfeldt parkerat sin gula 71-Dodge Charger. Tomas belade andra platsen!  Den bruna 31-A-Ford Tudor i mitten ägd av Mikael Sjöberg blev alltså trea. Mikaels skapelse föll också i publikens smak. People´s Choise! Två troféer hem i bagaget kan ju inte kännas helt fel!
Stort Grattis önskar ThreeCornerLake Meet!!
Long Distance gick till ett skönt gäng från Malå! Tyvärr var dom på tur under fotgraferingen, de red Cadillac. Grattis!

Bilder av  från 2013 års upplaga, som efter en blöt start blev solig och varm!
Foton: Sams-S Photo på Facebook.

20
54(2)
49     46     39
42     41     44
15     26     50
4     21(2)     19(2)
82     42(2)     387
91     96 - Kopia     95
40(2)
33     35     58
73     85     57
P1140330

***************************************************************************

P1140162
Troféer till årets, 2013, utställning. People´s Choice, samt 1:a  2:a  3:e priser.
P1140155

Diplom - Long DistanceDiplom - Concours de Charme

Diplom delas också ut till Concours de Charme & Long distance. Diplomen är skapade och signerade av konstnären Kristian Hägglund. Kristian har i flertalet tidskrifter, både i Sverige och utomlands, sina serieteckningar publicerade! I våra, Nolaskogs trakter, känner vi igen hans och brodern Torbjörns serie ”Sjunde Sinnet” i Tidningen 7.

 

Hej Lilian ”Myran” Krantz, har ni landat efter Rättvik nu?
Jadå, det har vi, nu är det fullt ös igen! Vi började i Finland och har avverkat en hel del bilträffar nu. Vårt eget Krantz Challenge blir 8 gånger per sommar plus även andra bil event som vi medverkar i. Det räcker alltså till hela sommaren!
På min fråga om inte det blir i jobbigaste laget svarar Lilian, att visst känner man av det hela ibland, men det positiva överväger med råge! Tänk vad kul det är att träffa alla dessa entusiaster som brinner för sin hobby! Det är alltid mycket trevliga människor! Jag tror inte vi någon gång träffat på dumma människor! Även arrangörerna brukar alltid vara trevliga och glada!
Nyss var ni alltså på Classic Car Week i Rättvik. Blir det inte lite av ett antiklimax nu när ni kommer till lilla ThreeCornerLake Meet i Trehörningsjö? Det är liksom en viss skillnad.
Nä vet du, även de små är trevliga att vara på, det blir en lugnare och mera ”nära” atmosfär på de träffarna.
Tack Lilian Myran Krantz! Men för resten. Varför kallas du ”Myran” på facebook?
Ha ha, det är min man Lars-Åke som redan när vi var unga begåvade mig med det. Lars-Åke skriver en hel del krönikor i olika tidskrifter, han har också skrivit 4 böcker. När han skriver om mig, exv om jag nu råkat backa in i någon stolpe och bucklat till bilen, så kallar han mig alltid för Myran.
”Myran skulle backa ut från parkeringen när en stolpe plötsligt ställde sig i vägen ….!”
Ja något i den stilen. Ibland kommer folk fram och frågar om det är jag som är ”Myran.” Och det kan jag inte förneka. Vi kommer med Krantzbussen till er camping.
Vad trevligt! Ni är så välkomna till Kerstins Udde och ThreeCornerLake Meet!

954757_10201084843756263_2049216794_n

Ett av Sveriges största privatägda lastbilsåkerier startade sin bana i Trehörningsjö. Åkeriet utvecklades från grus och skogstransporter till fjärråkeri med godstransporter. Efterhand utökades åkeriet  även till att köra frystransporter! Mannen som startade företaget hette Erik M Sundqvist och var bosatt i huset som nu inrymmer Handelsbanken. Hans söner inlemmades i rörelsen och öppnade egna kontor och terminaler på flera platser i landet. De grönvita lastbilarna från ems var en vanlig syn på våra vägar. 1989 hade företaget 160-165 anställda. Knappast anade väl Erik detta när han 1934 köpte sin första scania! Som många andra företag från Tresjö, flyttade det så småningom till Örnsköldsvik.
ThreeCornerLake Meet är nu glada att kunna ställa ut deras första kyltransportekipage från 60 talet i helgen. Det är Eriks yngste son Per-Håkan som renoverat upp detta i toppskick! Man kan med fog säga att ekipaget ”hittat hem” igen.

P1140307

 

                   Aktuella Menyer i Trehörningsjö  17/8 -13.

TCL MENYN TCL MENYN 001
TCL MENYN 002

                     logo_var2 17 - Kopia

 Årets prisbord blir större än tidigare!
Förutom People´s Choice, så blir det också jurypriser, 1, 2, & 3 vilket är nytt för i år. Även så kommer utställningsekipage, alltså både bil och ägare, få ett omnämnande i någon form, klädsel matchar bil, Concorde de Charme, + ett Long Distance.  Även detta en nyhet för året!
Vill också passa på att tydliggöra en vilktig sak: TCL Meet är öppet för ALLA bilar som är modifierade i någon form. Inte bara veteranare alltså!
I år duggar nyheterna tätt! 🙂 TresjöPaintball kommer nämnligen också att finnas på området! Så har ni någon vän/ovän bland besökarna, kan tillfället utnyttjas för någon form av ”kontakt!” 😉
Naturligtvis Hoppborg och Ponnyridning också! De unga som vill ”styla” upp sig kan få en Ansiktsmålning under dagen! Pilkastning med ”Nallepriser”  Och om intresse, mod finnes, blir det en dragkamp med rep! Europabilägare vs USA bilägare!

Du som fyller jämnt, 30+ i augusti, se hit. Vi har en liten enkel tävling där vi vill gratulera någon person som besöker ThreeCornerLake Meet den 17 augusti!
Det blir en present av något slag, vi sjunger också en trudelutt för jubilaren under lördagen.
Anmäl till Kerstins Udde om du fyller jämnt och vill vara med. De inskickade anmälningarna kontrolleras och den som fyller närmast den 17/8 dras.
Är det flera stycken på samma datum så blir det lottdragning! Skriv namn, ort, födelsedatum och telefonnummer. Även ålder, 30, 40, 50, 60 och så vidare. 100 åringar premieras särskilt 😉
Kerstins Udde  0662-204 05,   kerstinsudde@trehorningsjo.se
www.kerstinsudde.se

Vi kontrollerar mot ID.

bildelar
I mån av plats kan ett, typ bakluckeloppis, med blandade konfekter av bilrelaterade grejor saluföras/bytas på området den 17/8!

”Tjyvstart”  fredag  16/8    ca kl. 19.00-23.30  (grillat, rock n´roll & pilsner)       

Lördag  17/8          kl. 10.00-01.00!
Familjedag  Bilutställning  Dans  Rock´n roll  PaintBoll Jurypriser pl. 1, 2, 3. People´s Choise, Long distance, Concorde de Charme Öltällt  Restaurang  med fullständiga rättigheter Camping  Stugby  Tävlingar  (kast m startmotor dam, herr & juniorklass) Motorsprängning  Frågerunda  Lotterier mm mm.

Entrépriser: 
Fredag kväll fri entré!
Lördag:  10.00-17.00   70kr   Bilägare/förare gratis.  Kl:  21.00-01.00  200kr.

Även i år kommer Baron´s Band att höja stämningen på evenemanget! De har en ny och ”skitbra” gitarist i år! Fredag kväll ser de till att vi mår bra i dryckeställtet med uppträdande från utescénen! Även dagtid lördag gör de flera framträdande från utescénen!    www.baronsband.se
P1110652

untitledBAVI
För årets dansmusik svarar bandet  Ba´Vi. De har spelat på Kerstins Udde tidigare, dock inte på TCL Meet! Men stämningen var ”tokhög” vid det tillfället!Det blir den garanterad även denna gång!  🙂  https://www.facebook.com/pages/Ba-Vi/359123150779795?fref=ts

image5
Under lördagen går Lars-Åke Krantz runt bland utställarna för intervjuer. Det gäller att hålla dessa alerta! Många priser skall delas ut, vi får nog ta Lars-Åke till hjälp! Sedan uppträder hela familjen Krantz på utescenen under kvällen med sin rockshow!  Krantz & Krantz!  www.krantzen.se

2005082_520_292
Zethino Jr besöker också ThreeCornerLake Meet under lördagen! Whow!! 🙂
http://zethino-jr.se

* OBS! Viktig information: Ingen egen alkohol är tillåten på området!
Våra fina gäster respekterar säkert detta.
 I år kommer också särskilda kontroller av festivalband/betald entré att göras!  *

Nedan några bilder från 2012.


           

                          *********************************************                             

Vad sägs om en liten ”cruising” den 17 aug 2013.
Exemel: start från Kerstins Udde ca 13.30 kör söder om järnvägen till norra övergången och upp genom byn, förbi konsum, macken och banken tillbaka tilll udden. Deltagarna ställer upp på sina utställningsplatser igen 14.00.
2012 års vinnare av people´s choice leder karavanen!